Android drugi najkorišćeniji OS

Bez autora
Nov 04 2010

Operativni sistem Android, kompanije Google, je postao drugi najkorišćeniji OS u svetu, posle Symbiana kompanije Nokia. Tome je doprineo nagli rast tržšta "pametnih" telefona u trećem tromesečju ove godine.Symbian je na prvom mestu sa tržišnim udelom od 37 odsto, a potom sledi Android sa 17 odsto koji je zabeležio ove godine bolji rezultat od platformi kompanija RIM (Research In Motion), Apple i Microsoft. Android, koji se proizvođačima mobilnih telefona nudi besplatno, zabeležio je veliki rast od pojavljivanja na tržištu pre dve godine.

Android drugi najkorišćeniji OSOperativni sistem Android, kompanije Google, je postao drugi najkorišćeniji OS u svetu, posle Symbiana kompanije Nokia, objavio je istraživački kabinet Canalys sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Tome je doprineo, kažu u Canalysu, nagli rast tržšta "pametnih" telefona u trećem tromesečju ove godine.

Symbian je na prvom mestu sa tržišnim udelom od 37 odsto, a potom sledi Android sa 17 odsto koji je zabeležio ove godine bolji rezultat od platformi kompanija RIM (Research In Motion), Apple i Microsoft.

Android, koji se proizvođačima mobilnih telefona nudi besplatno, zabeležio je veliki rast od pojavljivanja na tržištu pre dve godine.

Prema podacima Canalysa Android je u trećem tromesečju ove godine povećao 14 puta svoj tržišni udeo u odnosu na isti period prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik